Reguliere Excursies

 

    Zo dichtbij de prehistorische mens

    bent u nog nooit geweest!

Reguliere Excursies

Het seizoen voor 2020 is voorbij. Ook deze winter krijgen de vleermuizen weer rust tijdens hun winterslaap. In 2021 zal de vuursteenmijn weer geopend zijn voor excursies. Deze winter maken wij het nieuwe excursieprogramma voor 2021, dat zullen we in februari 2021 op deze website en bij Visit Zuid Limburg publiceren.


Zijn er zaken waarmee ik rekening moet houden?

De excursies beginnen vanaf de grote gratis parkeerplaats tegenover Eetcafé "Riekelt" in Rijckholt, Rijksweg 184, 6247 AN Rijckholt. Hier is voldoende gratis parkeergelegenheid.

U kunt NIET bij de gids contant betalen. U dient vooraf te boeken, aansluiten bij de excursie is vanwege Coronaregistratie tijdelijk niet mogelijk.

Gezien de gids nog een controle moet uitvoeren van de reserveringen, verzoeken wij u vriendelijk om minimaal 15 tot 20 minuten van tevoren aanwezig te zijn op het startpunt.

De excursie bestaat uit een 2 tot 2,5 uur durende wandeling waarvoor goede wandelschoenen en wandelkleding nodig zijn. Voor het bezoek aan de vuursteenmijnen zijn geen speciale zaken nodig. Er is voldoende verlichting en er wordt niet geklommen of gekropen. 

Deelnemers aan de excursie dienen goed ter been te zijn, de excursie is niet geschikt voor minder valide deelnemers. Kinderen zijn zeer welkom.
De mijn heeft een constante temperatuur van 11 graden, ook in de zomer is het dus noodzakelijk om een trui of pullover mee te nemen voor het ondergrondse deel van de excursie. 

De excursie gaat altijd door, ook als het regent. Alleen bij onweer, meer dan windkracht 7 en ander gevaarlijk weer wordt de excursie afgelast.

Honden zijn alleen toelaatbaar, mits aangelijnd en onder controle.


 

De vuursteenmijn op Tripadvisor. Schrijf hier uw review.