Nieuws

 

    Zo dichtbij de prehistorische mens

    bent u nog nooit geweest!

Op 10 juni 2019 zendt L1 TV de volgende documentaire uit over de vuursteenmijn.


Oktober 2018: Op 12 oktober tussen 3 uur en 6 uur 's middags zal bij de parkeerplaats van Cafe Riekelt een demonstratie vuursteenbewerking gehouden worden. Vooral kinderen worden uitgenodigd mee te werken.


Op 13 oktober is in Margraten op het Americaplein een kunstmarkt waar een replica van de vuursteenmijn is en waar gidsen van de vuursteenmijn uitleg geven over vuursteen en prehistorie.
Dit alles in het kader van de Nationale Archeologiedagen.


September 2018: De cursus is afgerond. De cursisten hebben heel intensief gewerkt om het predicaat Gids Vuursteenmijn te verdienen. We zijn trots op de 13 nieuwe gidsen.


Augustus 2018: De Universiteit van Wenen gaat onderzoek doen in de mijntjes. Kijk voor meer details naar dit artikel op de site van 1Limburg.


Februari 2018: We zijn begonnen met de cursus voor nieuwe gidsen voor de excursies naar de vuursteenmijn. De 8 huidige gidsen worden aangevuld met 13 nieuwe kandidaat gidsen. Onderwerpen als geologie, archeologie, landschap, natuur en het verhaal van de vurusteenmijn vormen de kennis die de gidsen opdoen. De docenten zijn specialisten in hun vakgebied die geheel vrijwillig deze cursus geven voor onze gidsen. het is intensief, er komt veel materiaal maar het is wel erg mooi.


Januari 2018: We zijn begonnen met het werven van nieuwe gidsen voor de vuursteenmijn. Inmiddels worden er gesprekken gevoerd en van daaruit wordt een nieuwe groep opgeleid tot gids.


Januari 2018: We gaan dit jaar voor het eerst Engelse rondleidingen organiseren


Januari 2018: Ook in 2018 gaan de mijnen weer open voor publiek, zie onder de knop "Bezoeken"