Scholen

 

    Zo dichtbij de prehistorische mens

    bent u nog nooit geweest!

Schoolexcursies

 

In verband met de Corona, zijn er momenteel geen educatieve excursies mogelijk. Zodra dit weer mogelijk is, worden de excursies weer opgepakt. Houdt u daarvoor onze website in de gaten.

Er is een educatief programma voor de bovenbouw lagere school beschikbaar. Dit programma bestaat uit een twee onderdelen:

Voorbereiding:

De minimale voorbereiding is dat de leerlingen het verhaal Van Jacques Vriens, "Ruzie om de vuursteenmijn" beluisterd of gelezen hebben. Dit verhaal is middels onderstaande links te downloaden als een PDF bestand of als MP3.

PDF bestand "Ruzie om de Vuursteenmijn"

MP3 bestand "Ruzie om de vuursteenmijn"

De docent kan ook een uitgebreide voorbereiding doen. Hiervoor is een leskist beschikbaar. Deze leskist bevat een zeer uitgebreid lesprogramma over prehistorie, archeologie, geologie, landschap en vuursteenmijnbouw. Deze lesstof is in de vorm van spel en informatie aanwezig. U kunt delen van deze leskist gebruiken, het is niet noodzakelijk om alles te doen. Wilt u gebruik maken van de leskist, dan is deze af te halen bij het CNME. U kunt met het CNME contact opnemen middels onderstaande contactgegevens:

Boeking via website Natuur en Milieu Educatie gids. Kies bij "deel van titel of omschrijving" het zoekwoord "vuursteenmijn"
Telefoon: 043 - 321 99 41, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Excursie:

Als u de voorbereiding klaar heeft (minimaal het verhaal over de vuursteenmijn) dan kunt u een excursie met een gids boeken. Tijdens deze excursie wordt aangehaakt op de elementen die in de voorbereiding aan bod zijn gekomen en wordt het verhaal deels meebeleefd met de kinderen.

Voor boekingen kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons een bericht sturen. 

Bellen kan ook, via 043-3672584.