Naar de inhoudNaar de hoofdnavigatie
Basisscholen
Voor een unieke ervaring binnen de kerndoelen

Voor docenten en leerlingen van de basisschool, met name groep 6/7, is een speciaal pakket ontwikkeld, dat ingezet kan worden als ondersteuning van de lessen over de prehistorie op school. Dit pakket is ingebed in de kerndoelen.

Doe-les

Verder is er de mogelijkheid van een doe-les op school. Onze eigen gidsen/docenten bezoeken de school en laten de leerlingen proeven aan de prehistorie door samen o.a. vuurstenen pijlpunten te maken, potten te boetseren, vuur te maken en mergel te bewerken.

Excursie

Als afsluiting is er een schoolexcursie naar de prehistorische vuursteenmijn. Onder leiding van een gids maken de kinderen een reis terug in de tijd. Ze ervaren hoe het leven er in de prehistorie uitzag. Zonder school, supermarkt, ziekenhuizen en zonder TV of mobieltjes. Onderweg word er spelenderwijs kennis opgedaan over geologie, geschiedenis, archeologie, natuur en landschap. De excursie duurt 2,5 uur.

Spannend verhaal!
1. Spannend verhaal!
Geconcentreerd aan de slag
2. Geconcentreerd aan de slag
Belangrijke informatie

De mijn is ondergronds 11° C koel. Warme kleding en wandelschoenen zijn aan te bevelen, ook in de zomer. Er is voldoende verlichting aanwezig in de mijn en er hoeft niet geklommen of gekropen te worden.

De excursie kan goed gecombineerd worden met een bezoek aan het informatiecentrum Mijn Rijckholt, gelegen in de kerk van Rijckholt.

In extreme weersomstandigheden kan de excursie komen te vervallen.

Heeft u vragen over de kosten, groepsgrootte of andere vragen neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.